a gondtalan babavárásért

Biovital vitamin

Biovital® Mom&Baby

Átalakítást nem igénylő foláttal, DHA-val és vassal

a gondtalan babavárásért.

Komplex kismama multivitamin

 • A szervezet számára közvetlenül hasznosítható folát, DHA és vas tartalom már a tervezés pillanatától kezdve.
 • Napi 1 kapszula
 • A tervezéstől a szoptatási időszak végéig
 • Nem csak a babának, hanem a kismamának is!

Folát, DHA és vas tartalom, már a tervezés pillanatától kezdve!

Gyermekünk egészséges fejlődéséről már a tervezés pillanatában elkezdhetünk gondoskodni a szükséges folát, DHA (omega-3 zsírsav) és vas mennyiség biztosítá­sával is a számos fontos vitamin és ásványi anyag mellett.

A készítményben található 4. generációs folátot, DHA-t és vasat úgy válogattuk össze, hogy az anyai szervezet átalakítás nélkül, közvetlenül tudja hasznosítani, ezáltal is megkönnyítve a felszívódásukat.

 • Folátok: Kiemelendő a folsavnak és sóinak, a folátoknak a szerepe az idegrendszeri eredetű magzati fejlődési rendellenességek számának jelentős csökkentésében. Bebizonyosodott, hogy  a terhesség első trimeszterétől kezdve megfelelő adagban kiegészítő folsavpótlásban részesített kismamák újszülöttei körében csökken a fejlődési rendellenességek száma, elsősorban az agy és a gerinccsatorna kezdeménye, a velőcső  záródási rendellenességeinek (pl. nyitott gerinc) kivédésével.

   

  A folsav hasznosítását a szervezet több lépésben oldja meg, genetikai és egyéb okokból egyénenként változó hatékonysággal. Ezért a megfelelő táplálkozás mellett a folsavellátást nagymértékben segíthetjük, ha a  szervezet számára a közvetlenül hozzáférhető folsavsót, azaz folátot biztosítjuk. Erre megoldást nyújt a Biovital® Mom&Baby 4. generációs folátja.

 • DHA (dokoza-hexaénsav): a szervezet számára szükséges, esszenciális telítetlen omega-3 zsírsav. Elsősorban a csecsemő agyának és szemének megfelelő fejlődéséhez járul hozzá, hiszen az agynak és a retina fényérzékelő sejtjeinek fontos összetevője. Az omega-3-zsírsavakat szervezetünk nem képes előállítani, csak átalakítani. Az emberi szervezetben más omega-3 zsírsavak DHA-vá alakítása erősen korlátozott.

 • Vas: A vér oxigénszállításában, a vörösvértestek képzésében és a sejtműködésben játszik fontos szerepet! A Biovital® Mom&Baby-ben található vas(II)-fumarátot a szervezet átalakítás nélkül, közvetlenül fel tudja használni, ezáltal kényelmes megoldást nyújt a vaspótlásra.

A Biovital® Mom&Baby-ben lévő vitaminok és ásványi anyagok jótékony hatásai:

 • Várandósság idején a fejlődő magzat és a kihordásához szükséges átalakuláson átmenő anyai szervezet számos vitamin és ásványi anyag iránti igénye fokozódik. Ezen igények kielégítésének alapja a változatos és kiegyensúlyozott étrend. Bevitelüket már a várandósság tervezésétől támogathatjuk megfelelő minőségű és összetételű multivitamin készítménnyel, mint a Biovital® Mom&Baby.

  A várandósság alatt a magzat növekedésével az anyai és a magzati szövetek sejtjeinek osztódási, folyamatai fokozódnak. A szöveteknek a fokozott fehérjetermelés következté­ben bekövetkező mennyiségi növekedés mellett a szervek, szervrendszerek kialakulásá­hoz vezető minőségi átalakulásokon is át kell menniük. A fejlődő magzat és a születendő kisbabát tápláló anyai szervezet számára egyaránt kihívást jelent az idegrendszer, a keringési rendszer és más szervrendszerek fejlődéséhez szükséges tápanyag- és oxi­génigény biztosítása.

  A vitaminok olyan, viszonylag kis mennyiségben, de nélkülözhetetlen szerves vegyületek, amelyek közül testünk nem mindegyik előállítására képes. Különösen a kis mennyiségben tárolt vízoldékony vitaminok rendszeres pótlására kell odafigyelnünk.

Multivitamin nem csak a babának, hanem a kismamának is!

 • Gyakran az egészséges táplálkozás nem fedezi a várandósság alatt megnövekedett vitamin és ásványi anyag szükségletet, ezért is érdemes ilyenkor kismama vitaminokat szedni, már a várandósság legelejétől kezdve. A Biovital® Mom&Baby már napi 1 kapszulával biztosíthatja a szükséges vitamin pótlást, nem csak a baba, hanem a kismama számára is. Ne felejtsük el, a magzat az édesanya készleteit hasznosítja, ezáltal a kismamának is szüksége lehet a vitaminpótlásra, hiszen a vitaminhiány akár fáradtságot és az immunrendszer gyengülését is okozhatja.

A készítmény étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.